Boek Stedentrip

Meer informatie over een stedentrip naar Barcelona

stedentrip barcelonaBarcelona is authentiek. En hoe. De Catalaanse wereldstad heeft een onderscheidend karakter en trekt jaarlijks dan ook veel toeristen. Barcelona is een complete stad met indrukwekkende bezienswaardigheden, uitgebreide en goedkope mogelijkheden om te shoppen en gezellige bars en andere uitgaansgelegenheden.

De typische tapasbars, het culturele La Sagrada Familia en de welbekende winkelstraat Ramblas maken van Barcelona een boeiende stedentrip voor jong en oud. De stad uit Catalonië is terecht een populaire eindbestemming van toeristen.

bezienswaardighedenBezienswaardigheden in Barcelona
In Barcelona is een allesbehalve tekort aan bezienswaardigheden. En zo wel, dan heb je altijd het voetbalstadion Camp Nou nog. De thuisbasis van FC Barcelona is één van de grootste voetbalstadions ter wereld en alleen die statistiek is al indrukwekkend. Het stadion, geopend in 1957, heeft een capaciteit van 118.000 mensen.

Ook niet onderschat mag worden de bezienswaardigheid La Sagrada Familia. Van een stedentrip naar Barcelona zonder een bezoek aan deze onvoltooide basiliek ga je dan ook zeker spijt krijgen. La Sagarda Familia, waarvan de bouw in 1884 begon, is ontworpen door Antoní Gaudí. Het gebouw is echter nooit geheel afgemaakt. Met een digitale fotocamera op zak kan dat zomaar prachtige plaatjes opleveren.

Andere hoogwaardige bezienswaardigheden in het Barcelona zijn Parc Guell, Cathedral de Santa Eulália en Casa Milá. Om bij een stedentrip heel Barcelona af te speuren op indrukwekkende bezienswaardigheden, moet je voor langere tijd in de Catalaanse stad blijven. In Barcelona is immers genoeg te doen.

shoppenWinkelen in Barcelona
Net als bezienswaardigheden in Barcelona, is winkelen in de Spaanse stad in positieve zin een verhaal apart. De Spaanse stad telt tal van authentieke winkelstraten, waarvan Ramblas de bekendste is. Ramblas is met een lengte van anderhalf kilometer dé winkelstraat voor shopliefhebbers. De straat heeft alle specialiteiten in huis om het jou naar je zin te maken. Vooral op het gebied van betaalbare kleding.

Het straatbeeld in Barcelona wordt overspoeld door cultuur. Straatartiesten als straatmuzikanten, portretschilders, levende standbeelden en mimespelers zijn in overvloed aanwezig. Winkelstraten in Barcelona zijn niet alleen uiterst geschikt om uitgebreid te winkelen maar ook om rustig bij te komen.

Barcelona bewijst dat modieuze kleding niet per definitie duur hoeft te zijn. In Ramblas, zoals uitgelegd de bekendste straat van de stad, zitten zowel kleine als grote winkelketens. Een voorbeeld van zo’n grote winkelketen is Zara. De prijzen die daar gehanteerd worden zijn aangenaam te noemen. In verhouding met Nederlandse winkels zijn de prijzen in Barcelona zelfs goedkoop. Catalaanse winkels zijn doorgaans op van 10 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds.

uitgaanUitgaan en eten in Barcelona
Ook op het gebied van uitgaan is Barcelona als stedentrip een goede keuze. Zo stikt het in de stad van theaters en musea. Twee bekende musea in Barcelona zijn het Picasso-museum en het voetbalmuseum in het stadion Nou Camp. Het zijn de twee meest bezochte musea van Catalonië.

Als je na al dat winkelen en zien van bezienswaardigheden trek begint te krijgen, dan ben je in Barcelona eveneens op de juiste plek. De Spaanse stad wordt ook wel gezien als culinaire hemel op aarde, gezien de vele tapasbars, eettentjes en restaurants. Het aanbod van eten is breed: in de visserswijk Barceloneta vind je met name visrestaurants, terwijl de wijken Gracía, Ciutat Vella, Eixample en Poble Sec zich weer richten op ander eten. Mogelijk goed om te weten is dat in Barcelona niet of nauwelijks kraanwater wordt gedronken; water wordt in de supermarkt gekocht.

Tot slot blijven waar in veel andere steden de lichten uitgaan de lichten in Barcelona ijskoud aan. Het beruchte nachtleven van Barcelona is even imponerend als gezellig. De indruk die de vele gezellige cafés, bars en discotheken op je achterlaten, zullen je ook na een avond doortrekken altijd bijblijven. Een stedentrip Barcelona is dan absoluut een aanrader.

stedentripsbekijkenknop