Boek Stedentrip

Meer informatie over een stedentrip naar Londen

stedentrip londonOver Londen kan met recht worden gezegd dat het een toeristische trekpleister van formaat is. De wereldstad en tevens hoofdstad van Engeland is voorzien van musea, theaters en andere culturele bezienswaardigheden, waaronder de Big Ben en de Tower Bridge. De Engelse miljoenenstad – uitstekend geschikt als stedentrip – ziet cultuur dan ook als kostbaar bezit.

Maar Londen heeft je nog veel meer te bieden. Zo zijn de mogelijkheden om te shoppen enorm en zul je van een hapje en een drankje in de Londense binnenstad eveneens geen spijt krijgen. Londen is de stad die net even anders is. In plaats van rechts, wordt er links gereden en niet de euro, maar nog altijd de Engelse pond wordt gehandhaafd als geldmunt. Juist die eigenzinnige verschillen maken van Londen een bijzondere stedentrip.

bezienswaardighedenBezienswaardigheden Londen
Eén van de meest aansprekende bezienswaardigheden in Londen als stedentrip is zonder twijfel de Big Ben. De grote slagklok in de toren van het Palace of Westminster is één van de zwaarste ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Een andere attractie, de Tower Bridge, doet daar echter niet voor onder. De brug stamt uit 1894 en gaat over de rivier de Theems. Een absolute must-see bij een Stedentrip Londen.

Wie denkt dat het met de bovenstaande voorbeelden gedaan is, zit er naast. In Londen is namelijk nog veel meer te doen. Zo zijn Buckingham Palace en de Londen Eye buitengewoon populaire attracties. Laatstgenoemde is een reuzenrad waarmee je over heel Londen kan uitkijken. Dankzij de ondergrondse metro, The Underground genoemd, is de afstand tussen diverse bezienswaardigheden in no-time overbrugd.

Ook niet vergeten mag worden de Tower of London, een gebouwencomplex gelegen aan de rivier de Theems. De vesting bewees eeuwenlang zijn waarde als fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis en museum. Londen is een stad met historie en de Tower of London geeft die fraai weer.

shoppenWinkelen in Londen
Als je ergens weergaloos kunt shoppen, dan is het wel in Londen. De metropool heeft aan shopmogelijkheden geen gebrek, want grote winkelstraten, markten en warenhuizen wisselen elkaar door heel Londen prima af. Bijkomend voordeel voor de shopliefhebbers is dat de winkels zeven dagen per week open zijn.

De grootste en bekendste winkelstraat van Londen is de Oxford Street. In de sfeervolle straat zijn alle grote winkelketens aanwezig; vrijwel geen enkel topmerk ontbreekt. Andere populaire winkelstraten in Londen zijn de Carnaby Street, Neal Street en Kings Road. Als je die laatste straat induikt, neem dan wel een goed gevulde portemonnee mee. In Kings Road vind je alleen de hipste, meest exclusieve en dus ook duurste kleding van Londen.

Londen heeft ook grote markten. Portobello Road is daar een voorbeeld van. Je komt er allerlei lekkere voedingswaren, leuke accessoires, excentrieke kleding en antiek tegen, waarvan je raar zult staan te kijken. Een andere markt is die van Camden Town. Verder zijn er in Londen warenhuizen. Een warenhuis waar je zowel letterlijk als figuurlijk niet om heen kan, is Harrods. De warenhuisgigant heeft maar liefst zeven verdiepingen en 300 afdelingen.

uitgaanUitgaan en eten in Londen
Ook als aankomt op uitgaan en eten, hoeft verveling in Londen niet aan de orde te zijn. De bruisende stad zit vol met interessante uitgaansgelegenheden zoals musea, theaters en restaurants. De bekendste musea zijn de Natural History Museum, het Science Museum en het British Museum. Ook theaters zijn ruimschoots van de partij. Veel theaters liggen vlakbij elkaar en dat is dan ook terug te zien in het straatbeeld.

Bij een bezoek aan Londen is het haast onmogelijk dat je verhongert. Overdag is de Engelse hoofdstad een waar paradijs om te eten in één van de vele restaurants en cafés. ’s Nachts daarentegen is Londen het toneel van de feestende mensenmassa. De ene typische Engelse pub stroomt daarbij nog eerder vol dan de andere. Ook kunt u in de vele pubs ontzettend heerlijk eten; denk bijvoorbeeld aan de bekende fish&chips, met een verfrissende pint. Ook enorme clubs als

stedentripsbekijkenknop