Boek Stedentrip

Meer informatie over een stedentrip naar Madrid

stedentrip madridMadrid is de stad van de pleinen gevuld met toeristen. Kletsende levensgenieters kiezen niet voor niets voor de hoofdstad van Spanje; het cultureel aanbod van Madrid is één waar menig andere stad jaloers op is. De interessante musea, dansclubs open tot in de vroege uurtjes en typische restaurants wisselen elkaar steeds weer af.

bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Madrid
Madrid heeft zoveel bezienswaardigheden dat het moeilijk wordt om te kiezen. Het absolute hoogtepunt van de Spaanse stad zijn toch wel de pleinen en parken en dan met name het Plaza Mayor. Het oorspronkelijke marktplein, waar vroeger feesten en stierengevechten duizenden mensen loken, is historisch. De balkons van aangrenzende gebouwen werden verhuurd aan de rijke mensen. Tegenwoordig staat het plein synoniem voor een ideale plek om ‘gezellig mensen te kijken’.

Het centrale plein van Madrid en eveneens het geografisch middelpunt van Spanje is Puerta del Sol. Het plein is het meest bruisende gedeelte van de stad en staat bol van auto’s, bussen en mensen. Ofwel: een hectisch gebied. Maar daarmee ook een afspiegeling voor de rest van Madrid.

Een andere absolute must-see bezienswaardigheid is het Koninklijk Paleis. Het paleis, gebouwd in 1734, was het onderkomen van de Spaanse koningin. Vandaag de dag is het ‘optrekje’ onbewoond. Wel vinden er nog officiële ceremonies plaats. Op elke woensdag van de week is het paleis gratis te bezoeken voor burgers uit de EU.

Madrid van bovenaf bekijken behoort ook tot de mogelijkheden. De hoofdstad van Spanje heeft een heuse kabeltrein. De route gaat langs de rivier Manzanares, de rozentuinen van Rosaleda en het Parque del Oeste. De eindbestemming is Casa de Campo park. Met één ritje zie je dus genoeg leuke plekken om je te vermaken.

shoppenWinkelen in Madrid
Een vliegticket naar Madrid is zo terugverdiend mits je op kledingjacht gaat. Winkelen in Madrid is vele malen goedkoper dan in Nederland. Daarbij is het aanbod van kledingwinkels enorm. Wat te denken van de straten Gran Via en Puerta del Sol, waar grote modeketens als H&M en Zara zich gevestigd hebben. Dat is een stedentrip Madrid meer dan waard!

Ook aan vlooienmarkten geen gebrek in Madrid. De bekendste vlooienmarkt van de stad, El Rastro genaamd, neemt drie uur in beslag om volledig doorheen te lopen. Het zegt genoeg over de ruim 4000 aanwezige kraampjes die stuk voor stuk de gekste dingen verkopen. De sfeer die er hangt is typisch Madrileens. Eén nadeel: de meeste kraampjes sluiten al om 14:00. Het is daarom raadzaam er vroeg bij te zijn.

Voor de creatievelingen onder ons is er de wijk Chueca. Het wordt ook wel dé plek genoemd als het aankomt op originele koopjes. Creatieve verzamelaars komen hier bijeen voor de meest gekke, laagdrempelige en excentrieke winkeltjes. Voor de mensen die minder om budget geven, is de wijk Salamanca aan te raden. Daar vind je in tegenstelling tot de wijk Chueca juist dure kleding en spullen.

uitgaanUitgaan en eten in Madrid
Madrilenen zijn echte uitgaansmensen. Levensgenieters pur sang en ware nachtbrakers. Het nachtleven van Madrid is kort gezegd bruisend, interessant en verrassend. Er is altijd wel wat te doen. Zo ook in de club Palacio de Gaviria, die pas om half 5 in de ochtend sluit. Feestgangers gaan vervolgers gerust naar de dan nog open buren Joy Eslava. Als laatste is de club Pacha de moeite waard. De discotheek heeft vestigingen verspreid over de hele wereld.

Na een dag van winkelen, het bezoeken van bezienswaardigheden en uitgaan heb je ongetwijfeld trek in een lekkere hap. En ook op culinair gebied laat Madrid daarom niet afweten. De Madrileense binnenstad staat vol met tapasbars, authentieke eettentjes en smakelijke restaurants. Voor iedereen is genoeg keuze. Nog het vermelden waard: kraanwater wordt nauwelijks gedronken. Water wordt in verband met hygiëne in de supermarkt gekocht.

stedentripsbekijkenknop