Boek Stedentrip

Meer informatie over een stedentrip naar Milaan

stedentrip milaanStedentrip Milaan – Zin in het bezoeken van een stad die allure uitstraalt? Milaan is de place-to-be voor een onvergetelijke stedentrip. De modestad is bij uitstek dé stad om te genieten van culturele bezienswaardigheden zoals kerken, theaters en musea. Het meest bijzondere aan Milaan is en blijft echter het winkelen. Met de Via Monte Napoleone en Buenos Aires heeft de Italiaanse stad twee parels aan winkelstraten in huis.

Een stredentrip naar Milaan kan alleen maar slagen. Als het niet de winkelstraten zijn die je eindeloos vermaken, dan wel authentieke typisch Italiaanse bezienswaardigheden. Uitgaan in Milaan is eveneens minstens de moeite waard.

bezienswaardighedenBezienswaardigheden in Milaan
Milaan zou Milaan niet zijn geweest zonder de Dom van Milaan, één van de mooiste kathedralen ter wereld. Kenners zien de Rooms-katholieke kerk met een lengte van 152 meter en breedte van 92 meter als meesterwerk. Andere hoogstaande kerken in Milaan zijn de Basilica di Sant’Ambrogio, Basilica de San Lorenzo en Santa Maria della Grazie.

Met alleen het benoemen van kerken wordt tekort gedaan aan andere populaire bezienswaardigheden in Milaan. Zo trekt de 106 meter hoge wolkenkrabber Torre Velasca veel bekijks, maar wordt bijvoorbeeld ook het kasteel Sforzesco druk bezocht.

Voor de voetballiefhebbers is het voetbalstadion San Siro een must-see. Het stadion heeft een capaciteit van 86.000 mensen en is van AC Milan en concurrerende stadsgenoot Internazionale en werkt als een magneet voor toeristen. Raar is dat niet, zeker niet als het stadion ook nog eens bomvol zit. Bij de wedstrijden van Internazionale heet het stadion Giuseappa Meazza.

shoppenWinkelen in Milaan
Wat Milaan pas echt bijzonder en uniek maakt, zijn de mogelijkheden om in Milanese stad te shoppen. Milaan staat niet voor niets bekend als dé modestad. Dagelijks lopen de Milanese winkelstraten dan ook vol met shopliefhebbers die niets anders willen dan winkelen, winkelen en winkelen.

Wie van shoppen houdt, moet simpelweg in Milaan zijn. Om precies te zijn in Via Monte Napoleone, de bekendste winkelstraat van Milaan. Grote topmerken als Prada, Gucci en Versace maken hun naam meer dan waar met een uiterst modieus kledingaanbod. Enig nadeel is dat voor het kopen van kleding wel een enigszins goed gevulde portemonnee nodig is. Onthoud: kijken is gratis.

Niet de bekendste, maar wel de grootste winkelstraat van Milaan is nog altijd Buenos Aires. De prijzen in de zelfs grootste winkelstraat van Europa zijn aanzienlijk aangenamer dan in de Via Monte Napoleone. Bij een stredentrip aan Milaan ontkom je er niet aan kleding te kopen, maar als je dat doet terwijl je weinig te besteden hebt, dan is de straat Buenos Aires de ideale oplossing.

Andere weergaloze winkelstraten in Milaan zijn Corso Vercelli, Paolo Sarpi, Via Torino en Tichinese. Winkelen in Milaan is een verademing. Als je de Milanese binnenstad goed wilt verkennen, zul je het met een bezoek van een dag dan ook niet redden. In het bijzonder geldt dat voor liefhebbers van winkelen.

uitgaanUitgaan en eten in Milaan
De vele winkelstraten in Milaan betekenen tegelijkertijd een overvloed aan cafés, restaurantjes en barretjes. Het typisch Italiaanse eten zoals wij dat in Nederland kennen is in Milaan net even lekkerder en beter bereid. Voor een hapje en een drankje ben je in het Milanese centrum dus meer dan prima op je plek.

Overdag zijn qua uitgaansgelegenheden diverse theaters en musea interessant om te bezoeken. In de kunstenaarswijk Brera kom je de meest karakteristieke theaters en musea tegen. ’s Avonds en ’s nachts is er minstens zoveel te beleven. Nachtclubs maken van Milaan een bruisende stad die feestgangers het nodige te bieden heeft.

stedentripsbekijkenknop