Boek Stedentrip

Meer informatie over een stedentrip naar New-York

stedentrip newyorkStedentrip New York City, oftewel The Big Apple, is een fascinerende metropool waar je je niet snel zult vervelen. Een uitstekende stad voor een citytrip of als een tussenstop als je langer onderweg bent. Wie kent Wall Street, het Statue of Liberty, Central Park of het Guggenheim Museum niet? Stuk voor stuk wereldwijd bekend en zeker de moeite waard om te bezoeken. Manhattan is de grootste stad in de Verenigde Staten en is verdeeld in vijftien toeristische wijken waar de meeste bezienswaardigheden liggen verspreid.

bezienswaardighedenBezienswaardigheden in New-York

New York heeft zoveel bezienswaardigheden, dat we wel pagina’s vol hierover kunnen vullen. We hebben de meest bekende bezienswaardigheden hieronder voor je op een rijtje gezet. Het Vrijheidsbeeld is wellicht de meest populaire toeristische trekpleister van New York City. Het grote beeld staat op het eilandje Liberty Island en is per boot te bereiken. Het was een geschenk van Frankrijk aan het Amerikaanse volk. De Empire State Building kennen velen wel uit de slotscène van de film King Kong, met zijn bijna 450 meter was dit vroeger een van de hoogste gebouwen ter wereld. Vanaf de 102e verdieping, kun je bij helder weer meer dan honderd kilometer ver kijken. Een wolkenkrabber met magisch uitzicht dus. De in 1883 voltooide Brooklyn Bridge was ooit de grootste hangbrug ter wereld. Het is ook een van de meest verfilmde bruggen, na de Golden Gate bridge in San Francisco na. Zeker de moeite waard om jezelf met deze brug op de achtergrond op een foto te vereeuwigen. Een hoogtepunt tijdens je verblijf in Manhattan is zeker het befaamde Broadway. Het bijwonen van een bekende musical is echt een mustdo en zal een indrukwekkende herinnering nalaten.

shoppenWinkelen in New-York

New York is ’s werelds hoofdstad als het om winkelen gaat. Hier is van alles wel te koop, van exclusieve mode tot bijzondere oude boeken of uitzonderlijke huisdieren. Eén van de bekendste en tevens duurste winkelstraten is Fifth Avenue. Je treft er winkels van onder meer Louis Vuitton, Tiffany’s, Dior en Gucci. De meeste warenhuizen zijn te vinden in Midtown op Manhattan. Bekende grote winkels zijn onder andere Macy’s, Saks en Bloomingdale’s. Echte paradijzen voor shopaholics. Warenhuis Macy’s heeft zichzelf uitgeroepen als grootste warenhuis ter wereld, Bloomingdale’s is echt het Hollywood onder de warenhuizen met een uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten gericht op een modieuze levensstijl. Vooral vrouwen kunnen hier hun hartje ophalen. En het majestueuze Saks staat bekend om de exclusiviteit en behulpzame personeel. Soho is een andere bekende en levendige wijk vol winkels, boetieks en kunstgalerieën.

uitgaan

Uitgaan en eten in New-York

Als je aan Amerika denkt, denk je meteen aan hamburgers. En die kun je heel goed eten in New York. De stad heeft de beste hamburger restaurants waar je sappige burgers, frietjes en hotdogs kunt eten. Shake Shack is een van die populaire tenten waar je soms meer dan drie uur in de rij moet staan voor je bestelling. Het Hard Rock Café op Times Square is ook een geliefde plek om uit eten te gaan. Ben je een pizza liefhebber? In de wijk Little Italy vind je volop pizzeria’s. Je kunt je honger ook stillen met een pretzel of een hotdog van een straatverkoper.

stedentripsbekijkenknop