Boek Stedentrip

Meer informatie over een stedentrip naar Parijs

stedentrip parijsParijs is een stad waar je op verliefd wordt. De Franse stad is een stad die allure uitstraalt, altijd en overal. De aanwezigheid van de Eiffeltoren, het Louvre Museum, de Notre Dame en vele andere ware trekpleisters onderstrepen dit als geen ander. Van een stedentrip naar Parijs kan dan ook moeiteloos worden gezegd dat hij al vooraf garant staat voor een onvergetelijk bezoek.

Beziebezienswaardigheden nswaardigheden in Parijs
Wie aan Parijs denkt, denkt aan de Eiffeltoren, het Louvre Museum, Arc de Triomphe en Notre Dame. Prachtige bezienswaardigheden maken van Parijs een betoverend mooie stedentrip die boeit, bijblijft en je aan het denken zet over hoe mooi een stad kan zijn.

Met name de Eiffeltoren maakt indruk. Hét symbool van Parijs is gebouwd tussen 1887 en 1889 en in de tijd tot nu uitgegroeid tot één van de bekendste attracties ter wereld. De Eiffeltoren is bezienswaardigheid waar je zowel letterlijk als figuurlijk niet om heen kan. Vooral het adembenemende uitzicht verveelt nooit.

Maar ook de Arc de Triomphe is een bezienswaardigheid van formaat. De triomfboog werd ooit gebouwd in opdracht van Napoleon, die de voltooiing zelf niet meer meemaakte. Het karakteristieke gebouw kenmerkt zich door een sprookjesachtige historie.

Weer een andere must-see is de Notre Dame. De kathedraal beheerst het eilandje Ille de la Cité en is tijdens de Franse Revolutie zwaar beschadigd geraakt. Na een grondige restauratie is de Notre Dame door kenners benoemd tot één van de meest indrukwekkende kerken op aarde. Dit komt vooral door de gebrandschilderde ramen die aanwezig zijn.

shoppenWinkelen in Parijs
Parijs is een stad waar eindeloos gewinkeld kan worden. Als je ook nog eens van de inhoud van je portemonnee af wilt, dan ben je al helemaal op de juiste plek. Parijs is met recht één van de grootste modesteden.

De Franse stad telt ontelbaar winkelstraten, maar er is één straat die er met kop en schouders bovenuit steekt. Gedoeld wordt op de Champs-Élysées, een 1880 meter lange straat met een buitengewone exclusieve uitstraling. Grootse merken als Louis Vuitton, Chanel, Dior en Lacoste in de welbekende winkelstraat zullen er alles aan doen jouw hart te veroveren. Toch is de straat de laatste jaren niet alleen maar duur. Ook relatief betaalbare winkelketens zoals H&M hebben zich er gevestigd.

Twee bekende warenhuizen in Parijs zijn Boulevard Hasussmann en Au Printemps. Beide warenhuizen bevinden zich aan dezelfde straat en zijn ideaal voor het inslaan van kleren, parfums en sieraden. Naast warenhuizen kent de Franse stad ook vlooienmarkten.

uitgaanUitgaan en eten in Parijs
Alsof het inspirerende Parijs nog niet bijzonder genoeg is, zijn sinds 4 april 2009 alle Franse nationale musea en monumenten gratis toegankelijk voor bezoekers jonger dan 25 jaar. Dat betekent dat – ook als je ouder dan 25 jaar bent – een stedentrip met als één van de uitjes het Louvre Museum wel heel dichtbij komt. Het museum is het op twee na grootste museum ter wereld en staat bekend om een enorme collectie kunst, waaronder bijvoorbeeld de Mona Lisa.

Parijs telt nog veel meer musea. Van al die musea is Musée d’Orsay zonder twijfel stipt nummer twee na het Louvre Museum. Het belangrijke kunstmuseum verwelkomt dagelijks bezoekers die geïnteresseerd zijn in de boeiende moderne kunstcollectie.

Naast musea heeft Parijs nog veel meer uitgaansgelegenheden. Wat te denken van de Moulin Rouge, een ietwat prijzige maar sensationele nachtclub die Parijs ’s nachts wakker houdt. Maar ook zonder de Moulin Rouge zou Parijs een druk nachtleven hebben. Clubs, cafés en discotheken wisselen elkaar alsmaar af.

Ook op het gebied van een hapje en drankje is Parijs een stedentrip waard. Typische Franse wijn, brood en kaas zorgen ervoor dat jij je geen moment hoeft te verhongeren in de Franse hoofdstad. Bekijk nu de accommodaties voor een Stedentrip Parijs.

stedentripsbekijkenknop