Boek Stedentrip

Meer informatie over een stedentrip naar Rome

stedentrip romeBij een Stedentrip Rome kom je terecht in een stad met historie. De Italiaanse stad heeft een geschiedenis achter de rug waar je ‘u’ tegen zegt. Elke bezienswaardigheid, elk plein en elk museum heeft zijn eigen historische verhaal en dat is precies wat Rome zo aantrekkelijk maakt voor toeristen. Rome, het ‘thuis’ van de paus, staat garant voor een uiterst interessante stedentrip.

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Rome
Typisch voor Rome is het Colosseum. Bij een bezoek aan dit historische gebouw word meteen duidelijk hoe de oude Romeinen zich vroeger vermaakten. Het amfitheater was wekelijks het toneel van gevechten tussen gladiatoren, terwijl tegelijkertijd 70.000 toeschouwers op de tribunes meekeken.

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden die terugdenken aan de tijd van de Romeinen. Wat te denken van het Forum Romanum, het absolute machtscentrum van het Romeinse Rijk. Enkele ruïnes staan nog precies zoals ze stonden en geven net als het Colosseum goed weer hoe het er vroeger aan toe ging.

Heel iets anders in Rome dat je tijdens je stedentrip niet mag ontgaan is de Sint Pieterskerk. De kerk en het bijbehorende plein, waar de paus zich vertoefd, zijn met name bekend van televisie, maar komen bij een bezoek van Rome wel erg dichtbij.

Rome heeft een divers aanbod. Zo mag ook de Trevi Fontein niet worden vergeten. De fontein is één van de bekendste plekken van Rome en staat erom bekend dat als je er geld in gooit, dat je geluk tegemoet zal zien. Waar of niet waar; de Trevi Fontein is hoe dan ook legendarisch.

shoppenWinkelen in Rome
Als je van mode houdt, dan moet je in Italië zijn. Rome is ook zo’n stad waar mode leeft en talloze winkelstraten elkaar afwisselen. Met name chique winkelstraten als de Via Borgognona en Via Frattina hebben een groot aandeel in de populariteit van het winkelen in Rome. De modestraten zijn belangrijk, hip en buitengewoon excentriek. Grote merken als Gucci, Dolce Gabbana, Giorgio Armani en Versace ontbreken niet.

Naast winkelstraten kent Rome ook markten en warenhuizen. Romeinse markten zijn er in alle soorten en maten, maar de bekendste is de Campo de’Fiori, een markt in het centrum van Rome. Elke ochtend al om zes uur ’s ochtends verzamelen marktkooplieden zich om vervolgens samen hun marktkramer op te zetten.

Wanneer je toch liever alles onder één dak wilt hebben, dan bieden Romeinse warenhuizen mogelijk uitkomst, want ook die zijn aanwezig in Rome. De Italiaanse stad is groot, maar de warenhuizen zorgen ervoor dat alles binnen handbereik. Denk daarbij aan het kopen van schoenen, kleren maar ook een kopje koffie.

Bij het winkelen in Rome hoef je maar met één ding rekening te houden en dat zijn de openingstijden. Veel kleine winkeltjes doen aan een siësta en zijn tussen 13:00 en 16:00 gesloten. Voor grote winkels geldt doorgaans dat ze de hele dag open zijn.

uitgaanUitgaan en eten in Rome
Uitgaan en eten in Rome kan zomaar een elegante avond opleveren met passie voor lekker eten en drinken. Typische Italiaanse maaltijden zijn nergens zo goed bereid als in Rome.

Op het gebied van uitgaan is een bezoek aan Villa Borghese een aansprekend uitstapje. Het woonhuis heeft een unieke kunstverzameling en om het huis bevindt zich een heus park, geheel in de Engelse landschapsstijl. Zeker als je voor even wilt ontkomen aan de drukte van Rome, is Villa Borghese dé plek om te zijn.

Ook het Nationaal Pastamuseum is het bezoeken waard. Dat zelfs de geschiedenis van de pasta in zijn geheel is uitgestippeld, zegt genoeg over de details van Rome.

stedentripsbekijkenknop